VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES (452) / KEN FOLLET

Aquest mes de setembre del 2017 ha sortit a la venda un dels títols més esperats per milers de lectors: “Una columna de fuego”, obra original de l’escriptor Ken Follet, i continuació de la saga “Els pilars de la Terra”, ha estat editat en català a Rosa dels Vents i en castellà per Plaza & Janés. 

Aquest nou volum, continuació d'”Els pilars de la Terra” i “Un món sense fi”,  Ken Follet narra una història d’espies ambientada al segle XVI, en el pròsper i convuls regnat d’Isabel I d’Anglaterra i amb les guerres de religió com a teló de fons.

Igual que en les dues obres anteriors, gran part de l’acció se situa en la ciutat fictícia de Kingsbridge, però Sevilla serà un dels escenaris de la novel·la. A més, Espanya també està present en la trama a través de Felip II, l’Armada Invencible i la manufactura d’armes a Sevilla.

DUES PRIMERES PARTS S’HAN CONVERTIT EN BEST-SELLERS

“Els pilars de la Terra”, primer lliurament,  és la novel·la més llegida a Espanya, segons les enquestes sobre hàbits de lectura i compra de llibres de la Federació del Gremi d’Editors, amb sis milions d’exemplars venuts al país. Les vendes mundials arriben als 26 milions.

La segona entrega, “Un món sense fi”, va ser publicat vint anys més tard i va vendre més d’un milió i mig d’exemplars a Espanya i més de 12 milions a tot el món. Aquest volum continua la història dos segles després de la construcció de la majestuosa catedral gòtica, amb el rerefons de la pesta negra, que va aniquilar la meitat de la població europea.

L’ARGUMENT

L’any 1558 els conflictes religiosos que sacsegen Kingsbridge s’han convertit en un obstacle insuperable per a l’amor entre en Ned Willard i la Margery Fitzgerald. Quan Elisabet I arriba al tron d’Anglaterra, tot Europa se li gira en contra i la jove reina decideix crear el primer servei secret amb la missió que l’adverteixi de qualsevol intriga o invasió. Al llarg de mig segle turbulent, en Ned lluitarà per estar amb la Margery mentre lidera el petit grup de valerosos agents secrets, que s’acabaran convertint en el fonament del poder de la reina… i en la matèria d’un captivador thriller històric d’espionatge.

L’AUTOR

Ken Follet va néixer a Cardiff (Gal·les), però quan tenia deu anys la seva família es va traslladar a Londres. Es va llicenciar en filosofia a la Universitat de Londres i posteriorment va treballar com a reporter del South Wales Echo , el diari de la seva ciutat natal. Més tard va aconseguir treball en el Evening News de la capital anglesa i durant aquesta època va publicar, sense gaire èxit, la seva primera novel·la. Va deixar el periodisme per incorporar-se a una editorial petita, Everest Books , i mentrestant va continuar escrivint. Va ser la seva onzena novel·la la qual es va convertir en el seu primer gran èxit literari.

Ken Follet és un dels autors més estimats i admirats pels lectors en el món sencer i la venda total dels seus llibres supera els cent cinquanta milions d’exemplars.

Està casat amb Barbara Follett, activista política que va ser representant parlamentària del Partit Laborista durant tretze anys. Viuen a Stevenage, al nord de Londres. Per relaxar-se, assisteix al teatre i toca la guitarra amb una banda anomenada Damn Right I Got the Blues .

El 2010 va ser guardonat amb el Premi Què Llegir dels lectors per La caiguda dels gegants .

Entre la seva prolífica obra cal destacar: Els pilars de la Terra, Nit sobre les aigües, una fortuna perillosa, un lloc anomenat llibertat, El tercer bessó, A la boca del drac, Doble joc, Un món sense fi, La caiguda dels gegants , l’hivern del món i El llindar de l’eternitat .

Font/enllaç: Rosa dels Vents / Plaza & Janés

Article/post 1652 – Vols llegir? – volsllegir.cat