VLLG? / ACTUALITAT / LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ

Aquesta 35a edició de La Setmana del Llibre en Català ja pot parlar de números, de vendes. I el resultat no pot ser més positiu: s’ha aconseguit una facturació a través de les vendes de llibres d’uns 402.000 euros, un 13,56% més que l’edició del passat 2016.  D’aquesta manera, en les tres últimes edicions s’ha incrementat la facturació global en un 66,6%. 

En termes d’assistència, La Setmana també clou amb dades que superen les d’anys anteriors. Prop de 26.000 persones, un 15% més que el 2016, han participat en alguna de les 270 activitats que s’han dut a terme a l’avinguda de la Catedral. Enguany s’han venut 26.189 exemplars de revistes i llibres, un 17,44% més que en l’edició anterior. D’aquests, un 55% són novetat i un 45% llibres de fons. 

Amb aquestes dades, tant de facturació com d’assistència, fan que La Setmana del Llibre en Català consolidi la seva proposta anual, i malgrat tot, dona bons aires de positivitat en el sector editorial que en els darrers anys han viscut moments molt difícils.

La Setmana ha tornat a mostrar la riquesa i diversitat de l’edició en català i la seva potència industrial, s’ha donat visibilitat als llibres, revistes i publicacions periòdiques en català, als seus autors, editors, traductors… S’ha continuat avançant en el foment de la lectura en català i s’ha fet teixint complicitats amb les biblioteques públiques, entitats culturals, empreses privades, institucions públiques i d’altres actors socials.

LA SETMANA, MÉS INTERNACIONAL

Enguany també hem avançat un pas cap el què ha de ser el Saló del Llibre amb la visita a La Setmana de 16 editors i agents literaris estrangers, de 14 països diferents de la mà de l’Institut Ramon Llull.

LA SETMANA, MODEL ACTUAL

El model actual de La Setmana, l’excel·lent ubicació, l’aposta en ferm de tot el sector, la complicitat i suport dels patrocinadors privats i institucions públiques, i el gran ressò als mitjans de comunicació han estat, sens dubte, les claus de l’èxit d’aquesta edició. Moltes gràcies a tots!

La comissió organitzadora ja ha començat a treballar en l’edició del 2018, en la que segur s’introduiran canvis que millorin, encara més, el model actual de La Setmana i la facin més gran.

Joan Sala, president de La Setmana, valora molt positivament aquesta edició i vol agrair a tots els implicats el suport i les facilitats rebudes per fer d’aquesta edició un nou èxit. Com declarava diumenge, darrer dia de La Setmana: “Finalment tots plegats, institucions, periodistes, editors de llibres i revistes, llibreters, autors i la resta d’actors socials estem d’acord que tenim la fira del llibre que el nostre País mereix.”

Font/enllaç: La Setmana del Llibre en Català / Chordà Comunicació

Article/post 1653 – Vols llegir? – volsllegir.cat