VLLG? / RÀNQUING DE VENDES 

Ja som a la ‘rentrée’ per una nova temporada literària en haver deixat el període d’estiu d’aquest 2017 enrere. I una allau de títols nous comencen a destacar a les llibreries de bona part del país. Aquest és doncs el primer cop d’ull dels llibres més venuts durant aquests primeres dies de la recent estrenada tardor.

En la categoria de ficció en català destaquen les novetats, situades entre els 10 més venuts, d’Emmanuel Bergmann amb la història d`un nen americà que apel.la a un mag per ajudar els seus pares, una història que toca la fibra més sensible amb el títol d’El truc’ (La Campana). També s’afegeix com a nou títol, ‘L’home que perseguia a la seva ombra’ de David Lagercrantz, el cinquè lliurament de l’exitós cicle novel.lístic ‘Millennium’ (Columna), ‘La casa de la frontera’ de Rafael Vallbona (Edicions 62), Premi Sant Joan de Novel.la, el molt esperat ‘4 3 2 1′ de Paul Auster (Edicions 62), i en primera posició la tercera part d’Els pilars de la Terra’ i ‘Un món sense fi’ de Ken Follet, amb ‘Una columna de foc’ (Rosa dels Vents).

Aquest darrer títol també encapçala el llista del rànquing dels llibres més venuts de la ficció en castellà, que incorpora també les següents novetats entre les primeres posicions: ‘Los pacientes del doctor García’ d’Almudena Grandes (Tusquests), amb una història d`espies i nazis al Madrid del 1946, el ja referit llibre de Paul Auster publicat en castellà per Seix Barral, i també el cinquè volum de ‘Millennium’ (Destino), ‘Berta Isla’ de Javier Marías (Alfaguara) i ‘Pecado’ de Benjamin Black (RBA).

Finalment, en la no ficció en català i des de fa 13 setmanes, el recordat periodista i escriptor Carles Capdevila ocupa la primera posició amb ‘La vida que aprenc’ (Arcàdia), i al capdavant de la no ficció en castellà, el llibre de Rut Nieves amb ‘Cree en ti’ (Planeta), on l’autora explica con va abandonar l’arquitectura per trobar-se a si mateixa en solitud.

Font/enllaç: Suplement ‘Cultura/s’ de la La Vanguardia, edició dissabte 23/09/2017

Article/post 1655 – Vols llegir? – volsllegir.cat