VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRE (455) / JORDI TIÑENA

L’editorial Capital Books incorpora en aquesta temporada una nova proposta de lectura, que d’entrada ens suggereix un argument molt proper als que, a part de ser lectors, també som espectadors de grans sèries i de bon cinema. La lectura ‘El somriure del viking’ de l’autor Jordi Tiñena (Capital Books, 2017), es pot resultar molt familiar si som seguidors i devots de la sèrie que podem veure a Netflix: ‘Vikings’ (també es pot veure a HBO).

En la novel.la d’en Tiñena, el líder literari dels vikings visitants a les terres del Delta de l’Ebre, s’anomena Aslak, i resulta que té trets molt propers a l’altre líder de l’esmentada sèrie, en Ragnar Lothbrok. Si més no, ho podem comprovar repassant la sinopsi de l’argument d’aquesta novetat editorial.

L’ARGUMENT

L’any 1012 de l’era cristiana, amb gairebé vuitanta anys, el geògraf Ibn Mehzín at-Turtuxí recorda el fet que va marcar el seu destí: l’arribada dels vikings a l’Ebre l’any 948. Els guerrers del nord remunten el riu amb quatre naus i pacíficament estableixen un campament no gaire lluny del castell d’Amposta i de la ciutat de Turtuxa, que aleshores marcava la frontera amb els regnes cristians.

Ibn Mehzín estarà al servei d’Aslak, el cap dels vikings, home carismàtic, dotat d’una insòlita habilitat per a la guerra, però també per negociar i treure avantatge sobre els seus enemics. En una Turtuxa on conviuen diferents cultures, els vikings voldran aconseguir el poder, sempre en mans dels més forts, cruels i astuts.

L’AUTOR

Va donar-se a conèixer amb adaptacions de clàssics catalans com Tirant lo BlancCurial i GüelfaEl llibre de les dones i Lo somni, entre altres. L’any 1994 va publicar la seva primera novel·la, Un dia en la vida d’Ishak Butmic, amb què va guanyar el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. Des de llavors ha publicat més d’una desena de novel·les, entre elles La dona del grill (1996), Dies a la ciutat (Premi Pin i Soler 1998), El mercant (2005), Peix de gat (2011), El gos suïcida (2012) i La mort sense ningú (2016). Amb El somriure del viking torna a la novel·la històrica.

Font/enllaç: Capital Books

Article/post 1660 – Vols llegir? – volsllegir.cat