VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES (454) / RICARD USTRELL, DEBUT LITERARI

La ràdio forma part del seu ADN, ara també cal afegir la televisió, i des de fa poques setmanes, s’incorpora la literatura en el seu bagatge personal i professional. El periodista radiofónic Ricard Ustrell, que des de fa dues temporades lidera els caps de setmana a Catalunya Ràdio (El Suplement), i des de fa poques setmanes lidera la franja noctura dels dissabtes amb el nou programa de TV3 ‘Preguntes freqüents’, obre una nova via de comunicació. En aquest cas, Ricard Ustrell s’estrena en el panorama literari català amb la novel.la ‘Sense tu’ (Rosa dels Vents, 2017), i ho fa de manera molt intensa, personal i original.

Una novel·la sobre el difícil encaix de la vo­cació professional i la vida personal, les segones oportunitats i el descobriment del què és real­ment important. Amb homenatges a referents de l’autor com el seu mestre radiofònic Joan Barril, entre molts d’altres.

L’ARGUMENT

Un conegut presentador de ràdio decideix abandonar la feina i la vida a Barcelona per marxar sol a París. Ningú no entén el seu comportament: abans d’anar-se’n ha declinat l’oferta laboral que feia anys que anhelava i ha deixat la mare, molt malalta, en una residència. El motiu de la seva reacció només el sap ell i no vol que això canviï, si més no, fins que sigui inevitable. Però entre els carrers de la capital francesa aconseguirà recuperar l’esperança i retrobarà les forces per encarar el futur, sigui el que sigui.

UN TAST DE ‘SENSE TU’

En aquest mateix article teniu la possibilitat de fer un primer tast de lectura de les primeres pàgines d’aquest debut literari de Ricard Ustrell. Només cal clicar en aquest espai per poder accedir-hi.

L’AUTOR

Ricard Ustrell Garrido (Sabadell, 1990) es va llicenciar en Periodisme i va estudiar el primer curs de Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va iniciar la seva trajectòria professional amb tretze anys a Ràdio Sabadell i Matadepera Ràdio. Posteriorment va col·laborar en l’equip delVersió RAC1, de Toni Clapés, i del Fricandó matiner, de RAC105.

Va fer el salt a Catalunya Ràdio, on va formar part dels equips de Tot és molt confúsEls optimistesEl suplement d’estiu i La tribu. Actualment presenta El suplement, programa que té un gran èxit d’audiència dels caps de setmana i pel qual ha rebut el premi al millor programa d’innovació a l’espai «Quatre gats» de la Ràdio Associació de Catalunya.

Com a periodista, ha col·laborat en la revista Quadern i en el diari Nació Digital i ha estat també guionista de les dues gales dels Premis Gaudí que va presentar Àngel Llàcer. De gran vol ser carter de Breda i alcalde de Sabadell. Sense tu és la seva primera novel·la.

Font/enllaç: Rosa dels Vents / Catalunya Ràdio / TV3

Article/post 1659 – Vols llegir? – volsllegir.cat