VLLG? / ACTUALITAT / ‘VILA DEL LLIBRE’ / CERVERA

El cap de setmana del 21 i 22 d’octubre, la segona edició de ‘Cervera, Vila del Llibre’ omplirà el carrer Major de la capital de la Segarra amb un mercat de trenta-quatre editorials, un programa amb més de vuitanta activitats literàries per a tots els públics i l’obertura de diferents espais reconvertits o inspirats en llibreries, a més de tallers d’arts gràfiques i d’enquadernació de llibres. El mateix cartell que anuncia aquesta segona edició recupera una imatge d’un taller d’arts gràfiques del carrer Major de mitjans del segle XX.

Justament aquest Carrer Major de Cervera serà reconvertit durant el cap de setmana en una via de llibres amb propostes de literatura viva per a tots els públics: taules rodones, tallers per joves i adults, espectacles literaris, presentacions de novetats, mercat del llibre i moltes altres propostes.

Així, Cervera es converteix per segon any consecutiu en el segon booktown de Catalunya, seguint els passos de la Vila del Llibre de Bellprat (Anoia), amb nou anys de vida. Recordem que enguany s’havia de celebrar a principis d’aquest estiu del  2017 la desena edició, en aquest municipi de la comarca de l’Anoia, però finalment no es va realitzar, segons l’acord concretat entre els organitzadors de la ‘Vila del Llibre’ i l’Ajuntament de Bellprat, per mancança de pressupost i fer una reflexió en relació al model més adient per a un territori de la seva naturalesa.

QUÈ ÉS UNA ‘VILA DEL LLIBRE’ O ‘BOOK OF TOWN’?

Una vila del llibre és un indret rural o un espai dins de pobles de més grandària que ha trobat en el món del llibre l’excusa per sortir de l’oblit i activar una economia sostenible. És una iniciativa ciutadana que fa una proposta de desenvolupament integrada amb el territori, té el suport dels gestors públics o privats de l’espai en què es desplega i és capaç d’articular noves xarxes de col·laboració entre el món cultural, social i econòmic.

Arran de l’experiència any rere any, VilaDelLlibre.cat treballa per crear la xarxa de viles del llibre de Catalunya amb l’objectiu d’establir un booktown estable per a cada vegueria de Catalunya i, a més, donar visibilitat a les iniciatives al voltant del món del llibre a tot el país. Per ara, Bellprat, Cervera i Montblanc han acollit les ‘Viles del llibre’ a Catalunya.

PROGRAMA D’ACTIVITAT DE LA ‘VILA DEL LLIBRE’, CERVERA 2017

En aquest mateix article teniu la possibilitat d’accedir al programa d’activitats de la segona ‘Vila del Llibre’ que tindrà lloc a Cervera, durant el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre, clicant en aquest espai (document pdf).

VOLSLLEGIR.CAT A LA ‘VILA DEL LLIBRE’

D’altra banda, el volsllegir.cat serà present en aquesta segona ‘Vila del Llibre’ a Cervera, on l’editor d’aquest digital, Josep Maria Solé, serà el moderador de les diverses taules de les novetats, on es presentaran un bon grapat de nous llibres amb presència dels seus autors. Totes aquestes taules de novetats tindran lloc a la Casa Dalmases, un edifici emblemàtic de la ciutat de Cervera, situat al carrer Major, núm. 87-89.

En aquest mateix article us oferim un llistat amb els horaris, gèneres literaris temàtics i les editorials convidades a presentar les diverses novetats literàries en aquesta ‘Vila del LLibre’:

TAULES DE NOVETATS (Casa Dalmases)

Dissabte 21

11.00h – MICROLITERATURA amb Símbol EditorsPagès Editors i Voliana Edicions.

13.00h – HISTÒRIA amb Pàges EditorsEditorial Gregal i Círculo Rojo.

16.00h – NEGRA I CIÈNCIA-FICCIÓ amb Pagès Editors.

18.00h – NARRATIVA amb Columna Edicions i Pagès Editors.

19.00h – ANY PEDROLO. Presentació de l’Any Pedrolo amb la Fundació Pedrolo i Orciny Press

Diumenge 22

11.00h – NEGRA I JUVENIL amb Ara Llibres.

13.00h – REALISTA amb Editorial Meteora.

16.00h – JUVENIL amb BiraBiro Editorial Editorial Gregal.

16.30h – LLENGUA amb Voliana Edicions (a Cal Botines).

18.00h – VIATGES amb Editorial Piolet i Voliana Edicions.

Font/enllaç: Vila del Llibre

Article/post 1665 – Vols llegir? – volsllegir.cat