VLLG? / ACTUALITAT / PREMI PLANETA 2017

El periodista i escriptor Javier Sierra s’ha alçat aquest diumenge com a guanyador del Premi Planeta 2017 amb la novel·la de misteri ‘El fuego invisible’, en què un destacat expert persegueix el rastre del Sant Grial en la literatura i en l’art.  Per la seva part, L’advocada Cristina López Barrio ha estat proclamada finalista del Premi Planeta 2017 amb la novel·la de misteri i emocions ‘Niebla en Tánger’, en què una dona casada i avorrida emprèn una aventura fugaç amb un home misteriós.

El premi Planeta, dotat de 601.000 euros per al guanyador i de 150.250 per al finalista, ha batut el rècord de manuscrits presentats aquest any, amb un total de 634.

L’acte de lliurament del 66è Premi Planeta 2017 ha tingut lloc en el Palau de Congressos de Catalunya, ubicat a la l’Avinguda Diagonal de Barcelona, la nit d’aquest passat diumenge dia 15 d’octubre, amb la celebració d’un sopar i posterior anunci dels guanyadors.

EL NOU PREMI PLANETA, JAVIER SIERRA

Javier Sierra (Terol, 1971) ha aconseguit situar les seves novel·les en les llistes dels llibres més venuts dels Estats Units, i les seves obres estan traduïdes a més de 40 idiomes. Ha escrit novel·les històriques, contemporànies, i de viatges, entre les quals figuren títols com ‘El sopar secreta’ –publicada a 42 països– ‘La dama blava’ -editada en altres 20–, així com ‘La ruta prohibida’ , ‘A la recerca de l’Edat d’Or’, ‘Les portes templeres’, ‘Roswell: secret d’Estat’, ‘l’Espanya estranya’ i ‘El secret egipci de Napoleó’. Va ser director de la revista ‘Més enllà de la Ciència’ durant set anys, ha presentat i dirigit espais en ràdio i televisió, i actualment es dedica a investigar arcans de la Història i escriure sobre ells.

Els seus últims projectes literaris han estat ‘El mestre del Prado’ i ‘La piràmide immortal’ -en què va refer ‘El secret egipci de Napoleó’ -, i va ser comissari de l’exposició ‘Terracotta Army’ sobre els Guerrers de Xi’an, que es va poder veure a Barcelona el 2016.

En l’actualitat, Javier Sierra treballa en un nou format televisiu per a Movistar + que tindrà com a títol ‘Hi ha altres mons però són en aquest’ –en al·lusió a la cèlebre frase de Paul Éluard– i que constarà de sis documentals de 50 minuts cada un.

LA FINALISTA, CRISTINA LÓPEZ BARRIO

L’advocada Cristina López Barrio ha estat proclamada finalista del Premi Planeta 2017 amb la novel·la de misteri i emocions ‘Niebla en Tánger’, en què una dona casada i avorrida emprèn una aventura fugaç amb un home misteriós.

López Barrio (Madrid, 1970) va estudiar Dret a la Universitat Complutense de Madrid, i el 2009 va guanyar el II Premi Vila Pozuelo d’Alarcón de Novel·la Juvenil, que va publicar a l’editorial Everest.

López Barrio està especialitzada en Propietat Intel·lectual, i amb el seu primer llibre per a adults -‘La casa dels amors impossibles ‘(Plaça & Janés 2010) – es va donar a conèixer al gran públic, i la novel·la es va traduir a 15 idiomes.

Font/enllaç: Grup Planeta / Premi Planeta

Article/Post 1664 – Vols llegir? – volsllegir.cat