VLLG? / PRESENTACIÓ LITERÀRIA / IGUALADA

Aquest divendres 27 d’octubre a la sala auditori de la Biblioteca Central d’Igualada, ha tingut lloc la presentació de la primera aportació novel.lística de l’autor Josep Maria Huguet, ‘A l’ombra del temps’ (Editorial Gregal, 2017). Aquesta primer novel.la de Josep Maria Huguet explica la història d’un estudiant d’enginyeria que descobreix el primer amor d’una manera fortuïta. Publicada per l’editorial Gregal, conté moltes referències a Igualada.

L’ARGUMENT

L’Oriol, estudiant d’enginyeria, descobreix el primer amor d’una manera fortuïta, un amor que l’acompanyarà sempre. Trasbalsat existencialment, el protagonista se’n surt com pot pilotant la seva vida a través de situacions diverses i encontres inesperats. L’Oriol cerca, descobreix, s’interroga, o simplement lluita per subsistir.

En una època de canvis vertiginosos, ell ens fa evident que els néts de les guerres europees es plantegen les mateixes preguntes, tenen els mateixos somnis i topen amb les mateixes perplexitats de sempre. I obtenen com a resposta els mateixos dubtes de tots els temps.

El relat transcorre per la línia fronterera que separa una vida amarga d’una vida feliç, i es qüestiona si podem estar mai preparats per assumir la nostra pròpia existència. És una història que intenta narrar com transitar pel món duent sobre les espatlles amors absents, desesperances i solituds, fins a arribar a la conclusió que l’únic analgèsic possible, l’únic indici de felicitat, és fora de nosaltres mateixos.

L’AUTOR

Josep Maria Huguet i Julià (Barcelona, 1961) és geòleg, però després d’uns anys com a professor de ciències, ha dedicat la seva vida professional a l’organització industrial.

Sensible a tota mena de manifestacions artístiques i culturals, el seu diletantisme l’ha dut a llegir i escriure amb assiduïtat. Ja fa uns quants anys que col·labora amb El Matí Digital publicant-hi articles de temàtica diversa: assaigs, dietaris, opinions polítiques, pensaments…

​Entre el 2010 i el 2012 va publicar en aquest mitjà digital un seguit de biografies breus sobre personatges del nostre país. Coneguts alguns, anònims o ignorats uns altres, la relació de figures exposades abasta un ampli ventall de professions, oficis i personalitats. Enguany ha completat la sèrie amb noves semblances.

A l’ombra del temps és la seva primera aportació a la narrativa novel·lística.

Font/enllaç: Editorial Gregal / Biblioteca Central Igualada

Article/post 1671 – Vols llegir? – volsllegir.cat