VLLG? / ACTUALITAT / PREMI NÈSTOR LUJÁN

L’escriptor i fotògraf Xulio Ricardo Trigo ha guanyat el XXI Premi Nèstor Luján 2017 amb la novel·la ‘L’homenatge’ (Columna), centrada en el moviment modernista.  El llibre té com a context principal el Cau Ferrat de Sitges l’any 1932. La novel.la guanyadora ja està disponible a les llibreries.

L’AUTOR GUANYADOR

Xulio Ricardo Trigo  (Betanzos, La Coruña, 1959)  ha publicat més d’una dotzena de novel·les, entre les quals destaquen ‘Després de l’oblit’, ‘Els secrets de la reina’, ‘El somni de Tàrraco’ o ‘Les veus del Liceu’. Més recentment ha publicat ‘Les veus del Liceu’ (2015) i en aquest mateix 2017, ‘L’objectiu del crim’.

Ha guanyat premis com l’Ausiàs March, el Maria Mercè Marçal o el Miquel de Palol, entre altres. Col·laborador habitual dels mitjans, ha treballat a ‘El Temps’, el ‘Diari de Barcelona’, ‘El Punt Avui’ o ‘La Vanguardia’. També ha publicat poesia, com a autor i com a traductor.

EL PREMI NÈSTOR LUJÁN

El Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica, convocat per Columna Edicions, acull les novel·les originals i inèdites escrites en català basades en fets o circumstàncies històrics. La dotació del premi és de 4.000 euros. És el primer i únic premi de novel·la històrica en català.

L’ARGUMENT DE ‘L’HOMENATGE’

Finals de 1932. Convidat per la vídua d’en Santiago Rusiñol, en Carles Solé arriba a l’estació de tren de Sitges per allotjar-se al Cau Ferrat. El seu objectiu és l’escrit homenatge que vol dedicar al moviment modernista, però la realitat és que persegueix una venjança personal contra els pintors que molts anys enrere li van negar un lloc de privilegi.

Mentrestant, al fons del seu cor batega un altre sentiment. Enamorat de la vídua d’en Casas, la Júlia Peraire, haurà d’enfrontar-se a moltes dificultats en aquesta reunió amb els membres del Modernisme que ell mateix ha convocat. La intervenció d’una dona aliena als seus plans farà que el resultat no sigui de cap de les maneres el que ell esperava.

Font/enllaç: Premi Nèstor Luján / Columna (Grup 62)

Article/post 1672 – Vols llegir? – volsllegir.cat