VLLG / PREMI / ACTUALITAT

Quim Monzó ha obtingut el cinquantè Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. D’aquesta manera, un dels escriptors més emblemàtics i populars de la literatura catalana actual arriba al reconeixement més alt de les lletres catalanes.

El premi es lliurarà al Palau de la Música Catalana el 4 de juny. A diferència d’anys anteriors, enguany no hi ha pogut ser present el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, que és empresonat.

QUIM MONZÓ

Quim Monzó és autor d’una dotzena de llibres de ficció. Es va donar a conèixer l’any 1976, amb la novel·la “L’udol del griso al caire de les clavegueres”, amb què va guanyar el Premi Prudenci Bertrana.

“El perquè de tot plegat”, “Guadalajara”, “Uf, va dir ell” o “Mil cretins” són alguns dels reculls de contes més coneguts de l’autor, que ha rebut diversos premis, com ara el Nacional de Literatura, el Ciutat de Barcelona o el Serra d’Or.

Quan la cultura catalana va ser convidada especial de la Fira del Llibre de Frankfurt el 2007, Quim Monzó va ser l’encarregat del discurs inaugural, en què va mostrar la seva faceta més divertida i d’autor original.

Monzó és un dels escriptors catalans més populars, a part de la seva obra literària, per les seves col·laboracions a Catalunya Ràdio, TV3 o RAC1.

Ha treballat com a articulista en diversos mitjans: “Diari de Barcelona”, “El Correu Català”, “Avui”, “El Periódico” o “El País”, i actualment escriu una columna diària a “La Vanguardia”. Fins ara, ha publicat 11 llibres de reculls dels seus articles.

Quim Monzó rebrà el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 4 de juny, en un acte públic al Palau de la Música.

Font/enllaç: Institució de les Lletres Catalanes

Article/post 1676 – volsllegir.cat