VLLG / ACTUALITAT / PRESENTACIÓ LITERÀRIA

Aquest passat dissabte dia 10 de març ha tingut lloc a la llibreria igualadina Aqualata, la presentació a Igualada del llibre guanyador del Premi Sant Jordi de Novel.la 2017, ‘Jo soc aquell que va matar Franco’ (Proa, 2017) obra literària original de l’escriptor Joan Lluís-Lluís.  L’acte ha estat organitzat per Òmnium Cultural Anoia i amb la col.laboració de la pròpia Llibreria Aqualata. 

Aquesta novetat editorial ha estat escollida pels lectors de manera positiva que l’han situat en només 3 setmanes des de la seva publicació en primera posició de la llista dels més venuts, en el rànquing de la ficció en català.

L’ARGUMENT

El personatge que afirma haver matat Franco, Agustí Vilamat, neix el 1916 en una casa modesta de Solsona. Tot i ser un nen prudent, contemplatiu, perd un ull en un accident absurd.

Aviat, gràcies a les revistes infantils que guarda un notari amic de la família, descobreix el gust per la lectura i pels secrets de la llengua, que no l’abandonarà mai. I així, uns anys més tard, baixa a Barcelona a fer de corrector lingüístic, poc abans que esclati la guerra.

Una guerra que no s’acaba el 1939, perquè Franco, cedint a les pressions de Hitler, declara la guerra als Aliats i travessa els Pirineus. I la primera acció bèl·lica de l’exèrcit franquista a França és de bombardejar el camp d’Argelers, on ha anat a parar l’Agustí. Què farà aleshores el jove enamorat dels diccionaris?

L’AUTOR

Joan Lluís-Lluís (Perpinyà, 1963) ha publicat, entre altres obres, les novel·les El dia de l’ós (premi Crexells), Aiguafang (premi de la Crítica Serra d’Or), Les cròniques del déu coix (premi Lletra d’Or), El navegant (premi de la Crítica Serra d’Or); l’assaig pamfletari Conversa amb el meu gos sobre França i els francesos, i el joc literari titulat Xocolata desfeta. Ha conreat gairebé tots els gèneres i registres, sempre de manera personal.
Font/enllaç: Proa Editorial / Llibreria Aqualata
Article/post 1677 – volsllegir.cat