VLLG? / NOVETAT EDITORIAL 

Angle Editorial publica, coincidint aquest dies amb la representació al TNC (Teatre Nacional de Catalunya), de l’adaptació teatral de l’obra original de Mary Shelley, ‘Frankenstein’, protagonitzada per Joel Joan i Àngel Llatzer, la publicació d’aquesta novetat editorial que alhora també coincideix amb el bicentenari de la primera edició d’aquesta història fantàstica, el clàssic de Mary Shelley sobre un dels monstres més famosos de la història que mostra les tenebres d’una societat incapaç d’assumir la diferència.

EL LLIBRE

Aquest excel.lent assaig literari realitzat per  Ricard Ruiz Garzón, publicat per Angle Editorial, presenta a Mary Shelley i la seva criatura més famosa, reproduïda incessantment per la cultura popular contemporània en pel·lícules, llibres, sèries, etc. L’autor ha sabut cosir la vida, l’obra i les idees de Mary Shelley amb altres monstres literaris i amb els nostres monstres personals. Un autèntic llibre-Frankenstein.

«Més enllà de les justes reivindicacions de la crítica feminista, més enllà dels fills legítims i bastards a la cultura popular, més enllà dels abusos biogràfics que s’han comès i es cometen a partir de la seva extraordinària vida, Mary Shelley és una de les grans escriptores de la història, […] un dels més grans escriptors que han existit.»

L’AUTOR

Ricard Ruiz Garzón,  nascut a Barcelona el 1973, és escriptor, columnista i professor a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i al Màster d’Edició de la Universitat Pompeu Fabra. És llicenciat en Ciències de la Comunicació per la UAB, on també va cursar estudis d’Humanitats.

Guanyador de guardons com el Premio Miradas 2006, el Premi Ramon Muntaner 2016 o el Premi Edebé de literatura infantil 2017, és autor de mitja dotzena de llibres, entre ells Esquizo (2008), Herba negra (2016, amb Salvador Macip), Selfis (2017, amb Saïd El Kadaoui), la sèrie juvenil Guardians de Somnis, amb Álex Hinojo, els àlbums infantils El mejor regalo del mundo (2010) i Quin cap! (2016), i la novel·la infantil La Immortal (2017). Ha exercit com a periodista i crític literari a mitjans com TV3, BTV, El PeriódicoEl PaísTime OutQué Leer, RAC1, COM Ràdio, Catalunya Ràdio, RNE i la SER.

Font/enllaç: Angle Editorial

Article/post 1683 – volsllegir.cat