VLLG? / ACTUALITAT / NOVETAT EDITORIAL

S’apropa Sant Jordi i la maquinària editorial està ben engreixada per tal  que els lectors rebem amb efecte ràpid les novetats que durant aquests dies són publicades per les editorials de tota mena, de cara a la jornada de la Diada del Llibre. I un dels gèneres que està prenen força és el món culinari, el de la restauració.

De tota la nova oferta literària amb ingredient culinari que arriba a les llibreries d’arreu de Catalunya, destaca la del xef igualadí David Andrés que ja té a punt el seu primer llibre: ‘De l’alta cuina a casa’, editat per Columna (en català) i per l’Editorial Planeta (en castellà). Es podrà trobar a les llibreries des d’aquest dia 21 de març.

En aquest llibre, el jove cap de cuina del restaurant ABaC de Barcelona i xef del restaurant igualadí Somiatruites, proposa 60 receptes ordenades per les temporades de l’any, que combinen productes de la terra amb la cuina d’avantguarda.

Receptes per fer la cuina fàcil, de temporada, per fer a casa. No hi podien faltar les aportacions dels seus grans mestres, així el llibre inclou, a més, menús dels millors xefs: Andoni Luis Aduriz, Xavier Pellicer, Jordi Cruz, Joan Roca i Jean Louis Neichel. Així mateix, Andoni Luis Aduriz signa el pròleg, un relat emotiu que posa l’èmfasi en la part més humana de David Andrés.

La ciutat d’Igualada té també un paper fonamental en el llibre: productes de la terra i fotografies dels racons més característics del barri del Rec, arrelen el llibre a la ciutat.

Andrés, de 31 anys només, és el cap de cuina de l’ABaC, guardonat amb tres estrelles Michelin, i el xef del restaurant Somiatruites d’Igualada. Ha estat considerat el millor xef jove del país durant tres anys consecutius.

Font/enllaç: Columna (Grup 62)

Article/post 1685 – volsllegir.cat