VLLG? / ACTUALITAT / VILA DEL LLIBRE – MONTBLANC 2018

La ciència ficció no és un dels gèneres més conreats en la literatura catalana, tot i què tenim clàssics sobre el mateix, amb autors del tot coneguts per a tots. Però en els darrers temps sembla que va agafant una certa embranzida la ciència ficció en català, i a la segona Vila del Llibre de Montblanc que tindrà lloc el cap del setmana del 24 i 25 de març, destaquen dues novetats editorials que s’han incorporat de manera encertada en la programació de les diverses taules de novetats.  Per un costat  tenim “QUAN LA TORTUGA PERDÉ LA CLOSCA” de Marià Bossom (Voliana) i per l’altra, “AEVUM 1: HIJOS DE LA GUERRA. Volum 1” de VIctor Baldoví (autoeditat).

“QUAN LA TORTUGA PERDÉ LA CLOSCA” de Marià Bossom (Voliana, 2017)

Publicada el passat octubre del 2017, aquesta obra emmarcada dins de la ciencia ficció

Es rep un missatge del futur acuradament preparat perquè algun humà del nostre temps sigui capaç d’entendre’l. El missatge, que en realitat és una advertència, explica la història d’una expedició humana a l’estel B del sistema alfa-Centauri realitzada (o que es realitzarà) d’aquí a uns segles, en una sofisticada nau generacional capaç de transportar i mantenir un grup de fins a 1.000 persones.

La narració la fa en primera persona en Peire Casademunt, d’origen català i cap d’enginyeria de la nau. Tot començà al cap de 25 anys de viatge, en perdre’s les comunicacions amb la Terra…

L’AUTOR

Marià Bosom i Casadevall va estudiar a l’Institut Químic de Sarrià, on es va graduar en enginyeria química, promoció del 77. Va obtenir el MBA d’ESADE l’any 1986 i el DEA en psicologia social i del treball l’any 2004 a la Universitat de Barcelona. És membre de l’associació Mensa de persones amb altes capacitats.

Ha treballat com a consultor de recursos humans els últims 25 anys, primer a l’empresa Grafomarketingi, actualment, a recursoshumanos.com, empresa de la seva propietat.

És, a més a més, un grafòleg reconegut internacionalment: ha participat diverses vegades com a professor convidat als cursos de peritatge grafopsicològic de l’escola de doctorat de la UAB i és soci d’honor de l’Agrupación de Grafoanalistas Consultivos de España. És l’autor de la tècnica EGAL (Avaluació Grafoanalítica d’Adaptació Laboral), de la seva validació en entorn acadèmic i del software per aplicar-la.

“AEVUM 1: HIJOS DE LA GUERRA. Volum 1” de VIctor Baldoví (autoeditat)

En aquesta novel.la, que forma part d’una saga de llibres, ens parla sobre el futur de la Humanitat i els viatges a través del temps.

El primer llibre de ciència-ficció amb colònies catalanes a la Lluna, una saga sobre viatges en el temps que s’inicia amb “Aevum1: Hijos de la guerra”, i el seu autor és en Victor Baldoví, que a part de la seva faceta literaria, també és editor en cap i redactor de continguts de la web aevum.es

Any 2195. El Futur és un món perillós i superpoblat amb ciutats en òrbita i colònies en altres planetes. Els viatges en el temps ja són una realitat i s’utilitzen per fer tours turístics pel passat. Després de l’atemptat terrorista més de la Història, comès per un misteriós grup neonazi, el Govern encarrega la seva eliminació a un misantrop viatger del temps procedent del planeta Mart.

Font/enllaç: Voliana Edicions, Vila del LLibre-Montblanc

Article/post 1687 – volsllegir.cat