VLLG? / ACTUALITAT / VILA DEL LLIBRE – MONTBLANC 2018

Els escriptors Raül Garcia i Marcel Bagaria obriran el torn de les taules de novetats editorials que durant el cap de setmana del 24 i 25 de març tindrà lloc a la segona ‘Vila del llibre’ a Montblanc, i presentats per l’editor del ‘volsllegir.cat’,  Josep Maria Solé. 

Som davant de dues històries ubicades en escenaris diferents, però que tenen com a punt d’unió als seus protagonistas, que en un punt de les seves vides, decideixen fer un canvi, iniciar un nou rumb: per un costat un canvi en el seu món laboral i personal, i per l’altre abraçar-se a la literatura. En definitiva, vides íntimes… Les dues novel.les representen el debut en la novel.la narrativa dels dos autors. 

 “FORA DE REGISTRE” de Raül Garcia (Editorial Gregal, 2018)

L’obra que que us volem presentar en aquesta primera taula de novetats de la segona Vila del Llibre de Montblanc, és la primera incursió en la novel.la narrativa del nostre primer convidat. Novel.la que ha estat publicada aquest passat mes de febrer d’aquest 2018.

En Raül Garcia que ha desenvolupat la seva tasca profesional en diversos camps artístics que van derivar posteriorment al món del periodisme. Literariament és autor de dos llibres sobre el modernisme, principalment sobre l’obra de Gaudí a Barcelona, i que han estat traduïts en diversos idiomes.

Aquesta primer incursió en la creació narrativa ens presenta a un personatge, protagonista de ‘Fora de registre’, l’Andreu Bosch que viurà un conflicte intern inèdit entre els seus prejudicis sobre la feina i les relacions socials, que el portarà a una situació límit.

La portada del llibre ja és prou definitòria d’aquesta situación límit que viu l’Andreu Bosch.

 “DIUMENGE ALS MEANDRES” de Marcel Bagaria (Pagès, 2017)

Aquesta novel.la també representa el debut en la narrativa, amb una obra també de carácter intimista. A les seves pàgines ens fa viatjar a la regió francesa de  l’Alta Normandia. El paisatge i el clima aquós de Normandia, que tant van fascinar als impressionistes, la regió dels meandres del Sena i algunes escapades a París, formaran part de l’univers individual de Nico.

Nico és una noia estudiant, que ha viscut un període d’estudis a la Université de Rouen, atreta pel magnetisme de la regió de l’Alta Normandia i la seva capital, decideix prolongar la seva estada indefinidament i consagrar-se a la literatura, tot i que els diners de les beques pràcticament s’han acabat i ha d’abandonar la residència d’estudiants.

A partir d’aleshores viurà de manera austera. Els seus pensaments i els moments íntims dels dies de cada dia emergiran a poc a poc a partir de fragments del seu diari personal i la comunicació escrita entre ella i la seva tia, i un antic amant de Barcelona.

Direm del nostre convidat, que escriu amb pseudònim com a Marcel Bagaria, és Arquitecte per la UPC. Estudis inacabats de filosofia a la UB i a la Université de Rouen. Cofundador de l’associació cultural Plec 22, ha editat en català textos de D. H. Lawrence, Samuel Beckett i Gilles Deleuze, i dibuixos de Pau Badia. És autor de La balade de Danielle et Alexandre (Éditions Odette Maganga, 2015) escrita en francès i publicada a Libreville (Gabon).

Font/enllaç: Vila del LLlibre – Montblanc / Gregal / Pagès Editors

Article/pos 1686 – volsllegir.cat