VLLG? / ACTUALITAT / VILA DEL LLIBRE-MONTBLANC 2018

Els viatges i l’esport centren aquesta taula de novetats editorials a la ‘Vila del llibre’ de Montblanc, que tindrà lloc el diumenge dia 25 a les 11 del matí, a la Sala Sant Miquel. Els protagonistes, el periodista esportiu de TV3, Francesc Latorre que ens presentarà el seu llibre ‘Cop de teatre’, amb els secrets d’11 anys explicant la Fórmula 1 a la Televisió de Catalunya, i per l’altra, Carme Corretgé, que junt amb la seva parella, en Xavi Molins, aventurers, viatgers i experts en màrqueting on line, ens presentaran la seva web ‘lavueltaalmundo.net’, amb les seves experiències personals havent fet 3 cops la volta al món, i que també ho han exposat en diversos llibres.

“COP DE TEATRE! ELS SECRETS D’11 ANYS EXPLICANT LA FÒRMULA 1 A TV3” de Francesc Latorre / (Ed. Fonoll/TV3)

El periodista de TV3 Francesc Latorre ha escrit el llibre “Cop de teatre, en què resumeix l’experiència i les anècdotes d’onze anys cobrint la fórmula 1 a la televisió pública catalana, fins al 2015.

La idea de fer un llibre voltava pel cap del periodista lleidatà quan encara viatjava a les curses: “Tenia clar que tot allò havia de quedar escrit en un llibre.”

T’imagines que un dia t’ofereixen la possibilitat de pilotar un F1 però només tens unes hores per aprendre’n? T’ha passat mai d’entrar en un hotel i que, en arribar a l’habitació, t’adonis que és una casa de cites? Saps quina és l’altra gran habilitat de Fernando Alonso, a banda de ser un gran pilot? Com reaccionaries si t’atraquessin a punta de pistola al mig de São Paulo? I com ho faries per entrar en una luxosa festa del Gran Premi de Mònaco sense haver-hi estat convidat?

A Cop de teatre! el periodista Francesc Latorre t’explica tot això i molt més a través d’una volta al món que et portarà a tots els països que visita el Mundial de Fórmula 1. L’autor et convida a fer aquest viatge després de seguir el Mundial durant onze temporades a TV3. 600 avions per anar d’una banda a l’altra i més de 200 Grans Premis donen molt de si.

SOBRE L’AUTOR: FRANCESC LATORRE

Quan era petit, Francesc Latorre Camí (Lleida, 1978) volia ser futbolista. Però com que aviat va veure que amb la pilota no se’n sortiria, va pensar que el periodisme seria una bona manera d’estar a prop de l’esport i dels esportistes.

Es va llicenciar a la Universitat Autònoma de Barcelona, l’any 2000. L’any 2001 li va arribar l’oportunitat d’entrar a TV3. Després de quatre anys al Departament d’Informatius, es va incorporar al d’Esports.

Durant onze temporades ha cobert el Mundial de Fórmula 1 per a Televisió de Catalunya. Des del 2016 segueix l’actualitat del Barça.

LAVUELTAALMUNDO.NET / Llibre publicats sobre les seves voltes al món: Carme Corretgé i Xavi Molins

Xavi Molins i Carme Corretgé són una parella de Barcelona que ha fet tres vegades la volta al món.

Són aventurers, viatgers, experts en màrqueting on line, creadors d’una ong anomenada ONG BPM, i també d’una web: lavueltaalmundo.net, on poden trobar literatura sobre viatges, punt de contacte entre viatgers del món i organització de viatges d’autor, també projectes solidaris i altres temàtiques sobre aquest gènere entorn a la fotografía, com guanyar diners tot viatjant (eps, important!)…

Font/enllaç: Editorial Fonoll – TV3 / lavueltaalmundo.net / Vila del llibre-Montblanc 2018

Article/post 1692 – volsllegir.cat