VLLG? / ACTUALITAT / VILA DEL LLIBRE – MONTBLANC 2018

Els escriptors Francesc Puigpelat, Montserrat Espallargas i Marta Alòs, protagonitzaran una de les taules de novetats editorials amb el gènere negre a la segona edició de la ‘Vila del llibre’ de Montblanc, que és celebrarà aquest cap de setmana del 24 i 25 de març.

“LA PISTA D’UNA MORTA” de Francesc Puigpelat

Per fí trobem en la novel.la negra a una detectiva, i en català!!

El prolífic escriptor i periodista, un dels nostres tres convidats en aquesta taula de novetats editorials del gènere negre en aquesta celebrada segona ‘Vila del LLibre’ de Montblanc, en Francesc Puigpelat (Balaguer), autor de més d’una trentena de llibres de narrativa per adults i també d’infantils i juvenils, publica a través de l’editorial Gregal en aquest mateix mes de març, una de les noves propostes per la novel.la negra.

A ‘La pista d’una morta’, com deiem, la detectiva barcelonesa, Mina Marquès, rep un encàrrec insòlit: ha de «trobar» la seva amiga Elisabeth Comas Derwald, morta una setmana abans. Com que el sou són dos milions de dòlars, la detectiva l’accepta i descobreix que Elisabeth Comas era una científica que estava investigant sobre el mind uploading, una tècnica avantguardista que permetria copiar el contingut d’un cervell humà a un altre cervell, és a dir, una versió moderna de la reencarnació.

Les investigacions porten el lector de Barcelona a Chicago i Nova York, a relacions amb la CIA i el Pentàgon i a una successió ben ordenada de quatre cadàvers. I a més, un gir argumental en la novel.la farà que s’ens posi els pels de punta (La cosa es complica quan la Mina descobreix que l’Elisabeth podria haver-se reencarnat en el seu marit, l’Arseni.)

 “EL CLAN DE SA RÀPITA” de Montserrat Espallargas (Pagès Ed)

Segona de les propostes d’aquesta taula de novetats de novel.la negra, de recent publicació, gener d’aquest 2018, a través de Pagès editors.

“El clan de Sa Ràpita” de l’escriptora i periodista barcelonina, Montserrat Espallargas, que ens presenta una historia negra amb ambient universitari i cientìfic.

Un relat que sorgeix a partir del darrer conte del seu llibre Vides de filferro (Pagès editors, 2017). Una història contextualitzada en una universitat de les Illes Balears i que no segueix els cànons de novel·la negra tradicional. Està escrita amb mallorquí literari i a través de 5 veus narratives.

Us avanço una mica l’argument (fins allà on poguem arribar…): Al campus de la Universitat de les Illes Balears, tres vicerectors troben el cadàver del seu rector; fa olor de peix com si hagués estat potinejat per pegellides o tellerines o cavallets de mar. El cos, esquarterat, eixancat de dalt a baix, el localitzen els tres homes entre unes mates del campus, és un esquelet més camacurt que l’originari, amb els cabells més rinxolats que l’originari…, a partir d’aquí comença la trama.

 “ULLS MARAGDA” de Marta Alòs (Pagès Editors)

I com l’anterior novetat editorial presentada per Pagès Editors, i dins de la col.lecció ‘Marraco negre’, us presentem la tercera de les novetats d’aquesta taula amb ‘Ulls maragda’ de l’escriptora lleidatana, Marta Alòs.

Marta Alòs ha publicat més d’una quinzena de llibres, amb èxits tan importants com La mà al melic, El dia que vaig oblidar el meu nom i Cartes a la meva mare.

Ha obtingut diversos premis literaris. Ha estat regidora de la Paeria de Lleida, diputada al Parlament de Catalunya i coordinadora de Cultura de la Diputació de Barcelona. És articulista i tertuliana als principals mitjans de comunicació catalans.

I aquesta és, atenció!, la seva primera novel·la negra.

Breu sinopsi…

Un cadàver sense els seus ulls de color verd intens. Ulls maragda. El botí de l’assassí de la Mariona Costa, becària de la Universitat de Lleida. Mentre l’agent Roure, mosso d’esquadra, intenta resoldre el cas, s’obre una guerra pel càrrec de rector, una professora amant de la víctima rep un encàrrec per escriure una biografia surrealista i un periodista intenta escatir la veritat.

Tot en una Lleida on el passat és molt més important del que sembla i on la troballa d’un quadre de Xavier Gosé complica encara més les coses en l’impactant debut en el gènere negre de Marta Alòs.

Font/enllaç: Editorial Gregal / Pagès Editors / Vila del llibre – Montblanc 2018

Article/post 1689 – volsllegir.cat