VLLG? / ACTUALITAT / VILA DEL LLIBRE-MONTBLANC 2018

En el punt horari de la una del migdia, a la Sala Sant Miquel de Montblanc i dins dels actes de la ‘Vila del llibre’, aquest diumenge dia 25 de març, tres autors protagonitzaran la taula de novetats editorials de narrativa, seran: el periodista, cap d’informatius de RAC1, Joan Maria Morros, i els també escriptors Pilar Prim i Xavier Vidal, presentaran les seves respectives obres literàries. 

 “ELS COIXINETS” de Joan Maria Morros / (Columna, 2017)

Debut literari del periodista igualadí i resident a Barcelona, Joan Maria Morros, i que actualmente és el cap d’informatius de RAC 1, i vicedegà del Col.legi de Periodistes. Aquesta estrena del nostre primer convidat en aquesta taula de novetats de narrativa, és amb una novel.la de caràcter contemporani titulada ‘Els coixinets’ (Columna Edicions, 2017).

D’aquesta manera s’anomenen un grup d’amics d’entre els quaranta i quaranta-cinc anys, i que tenen un tret en comú, gairebé tots son solters.

I per què s’anomenen ‘els coixinets’? …perquè diuen, encara que no és del tot veritat, que el coixí és el seu millor company de llit.

La xarxa, mitjançant l’aplicació del Whatsapp, els ajuda a estar sempre en contacte de manera virtual, però prefereixen veure’s, xerrar i estar junts. Amb els anys han desenvolupat una relació que els fa sentir que són més amics. Són una veritable família, una gran família en què cada un és tal com és i en què tots s’accepten tal com son. I, com passa a totes les famílies, també tenen problemes, hi ha malentesos, discussions, picabaralles, complicitats i algun secret que posen a prova la seva amistat…

 L’AUTOR

Joan Maria Morros, nascut a Igualada (Anoia) el 1970, treballa en el món de la comunicació (ràdio i televisió) des del 1988, primer en mitjans locals (Cadena 13 Igualada, TV Igualada i corresponsal a la comarca de l’Anoia de Catalunya Ràdio) i des del 2000 a RAC1. En aquesta emissora ha estat periodista d’economia, guionista d’El món a RAC1 amb Xavier Bosch i Jordi Basté i, des del 2008, cap d’informatius.

“TANTA INNOCÈNCIA” de Pilar Prim / (Editorial Gregal) (UN RECULL DE 21 RELATS)

Pilar Prim, pseudònim de Pilar Blasco Prim, és l’autora de la nostra següent proposta de lectura d’aquesta taula de novetats, on us presentem el fruit del seu darrer treballa literari: “Tanta innocència”, de recent publicació, presentada aquest passat mes de gener d’aquest 2018 i publicada per l’editorial Gregal.

Aquesta “Tanta innocència” és un recull de contes i relats que tenen un rerefons feminista.

Narrats en un estil àgil, ple de detalls i d’imatges sorprenents, aquesta obra ens vols atrapar i estimular-nos com a lectors des de les primeres línies.

I ho fa perquè les preguntes que es formulen són les protagonistes, són la clau de volta de la identitat pròpia. Com ens construïm? Com ens modifica la mirada de l’altre? Qui som, al capdavall? On comença i on acaba la realitat?

La seva autora és en el Pilar Prim, una dona amb quatre grans vocacions com són: l’escriptura, l’advocacia, el periodismo i el feminisme.

Nascuda a Sant Feliu de Guíxols, el 1954, és advocada de professió, a més de llicenciada en Humanitats i també en Ciències de la Informació.

Va publicar una primera novel·la, Cafè amarg, el 2014; ha participat en llibres col·lectius de relats, A l’ombra del Decameró (2014) i Districte V, premi literari de Narrativa Breu (2008).

També és coautora de l’assaig Cap a la Generalitat (1978), fruit de l’etapa en què va exercir de periodista, en una época capdal: el periode de la transició democrática, on des de mitjans, com Ràdio 4 (RNE), el Brusi (Diari de Barcelfona), Interviu, El Correo Catalán…, va viure molt d’aprop tot aquell moviment polític, on entre d’altres va poder acompañar a Tarradelles a l’avió de tornada cap a Catalunya per obrir el nou camí democràtic institucional català. Una época del periodismo on es treballava amb més llibertat.

I a nivel polític, destacarem també que Pilar Prim va ser  la primera alcaldessa de Santa Cristina d’Aro (1995-2001), d’on va ser regidora fins al 2007. Ha estat presidenta de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) entre el 1999 i el 2001.

 “L’HOME QUE NO SABIA ESCRIURE CARTES D’AMOR” de Xavier Vidal / (Pagès Editors) – RECULL DE CONTES

Tot tipus de protagonistes i situacions es barregen en aquest recull de contes ambientats en el món actual de la comunicació social, trames que porten el lector a diferents dubtes morals i emocionals derivats, en alguns dels casos, de l’ús de la tecnologia.

“L’home que no sabia escriure cartes d’amor”, també és una de les novetat editorials que presenta Pagès Editors en aquest 2018.

El seu autor és el nostre tercer convidat, en Xavier Vidal, nascut a València el 1966, Llicenciat en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor de conte curt a l’escola Escriptorium de Sabadell. Ha estat productor, redactor, guionista i cap de redacció de diversos mitjans de comunicació com són Catalunya Ràdio, RAC1, TV3, Telecinco, TVE…

Actualment és responsable de xarxes socials en la productora Lavinia Audiovisual del programa de TVE Torres en la Cocina i reporter del diari Ara en temes de tecnologia digital.

En la seva vessant literaria, és autor de dues novel·les No em pregunteu per quèLa partida del Cagat, guanyadora del Premi Joan Santamaria de Novel·la, i tres llibres de relats curts: Un món a tres columnesEls elefants interiors, guanyador del Premi 7Lletres de Narrativa i Destins Inesperats, guanyador del premi Recvll de Blanes. Ha guanyat, a més, diversos premis de narració curta.

Font/Enllaç: Columna – Gregal – Pagès Ed. / Vila del llibre – Montblanc 2018

Article/post 1694 – volsllegir.cat