VLLG? / ACTUALITAT / OBITUARI

El gènere de la novel.la negra i el món dels llibreters estan de dol amb la mort d’una gran figura en el món editorial com va ser Paco Camarasa (València, 1950-Barcelona, 2018). La matinada del passat 2 d’abril, la malaltia que patia en Camarasa l’ha vençut. 

Conegut sobretot per haver gestionat la llibreria Negra i Criminal a la Barceloneta juntament amb la Montse Clavé i per haver creat, gestionat i dirigit amb mà de ferro el festival BCNegra, la seva mort representa la pèrdua d’una de les persones que coneixien més bé la novel·la negra a l’estat espanyol i que més havia fet per la seva recuperació com a gènere popular en les tres darreres dècades. La llibreria va romandre oberta durant tretze anys, del 2002 al 2015 i ell va ser comissari del festival del 2005 al 2017.

Retirat de la llibreria i de la BCNegra, Camarasa va tenir temps de complir la promesa d’escriure ‘Sangre en los estantes’ (Destino, 2016).

Article/post 1698 – volsllegir.cat