VLLG? / ACTUALITAT / SANT JORDI 2018

Pagès Editors ha començat a escalfar motors amb vista a Sant Jordi, una de les cites literàries més importants del sector del llibre. Aquest any, l’editorial lleidatana encara la jornada amb una variada oferta de títols amb l’objectiu d’arribar a un ampli ventall de lectors. Des de la tardor passada, Pagès Editors ha publicat 58 llibres de diferents temàtiques, alguns d’autors ja consolidats però també d’altres d’emergents dins el panorama literari per seguir així consolidant-se “com un dels segells de referència als Països Catalans”, segons ha assenyalat Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors.

‘LO MARRACO NEGRE’

En aquest sentit, l’editorial lleidatana fa una important aposta pel gènere negre i criminal amb el llançament de la col·lecció ‘Lo marraco negre’, dirigida pel reconegut escriptor i crític literari Sebastià Bennasar. La col·lecció es va estrenar amb la reedició de la novel·la de Manuel de Pedrolo ‘Es vessa una sang fàcil’, però també s’hi ha publicat ‘Anna Grimm. Memòria Mortal’, la tercera entrega de la saga de la mosso d’esquadra lleidatana creada per Montse Sanjuan, i ‘Ulls de maragda’, la primera incursió al gènere negre de Marta Alòs. Pagès Editors també s’ha volgut sumar a l’Any Pedrolo i, a més de recuperar la seva novel·la ‘Es vessa una sang fàcil’, també ha reeditat ‘Pedrolo contra els límits’, un ambiciós assaig sobre l’obra pedroliana de Jordi Arbonés.

ANY FABRA

L’editorial lleidatana també celebra l’Any Fabra amb la publicació d”Escrits sobre Fabra’, de Josep Morgades, i l’Any Capmany, amb ‘Miralls creuats’, de la guanyadora del Premi Josep Vallaverdú, Mari Àngels Cabré.A més dels títols de Sanjuan i Alòs, en narrativa també destaquen com a novetats ‘Missa funeral’, de l’historiador Jaume Barrull, una novel·la costumista sobre la Guerra Civil ambientada en un poblet de l’Urgell, i ‘La llegenda del Carreró’, el primer llibre la periodista Sílvia Colomé, una novel·la de realisme màgic narrat per una nena que resideix a la població lleidatana de Montgai. Però més enllà dels autors lleidatans també cal citar altres nous títols en narrativa com ara ‘El Clan de Sa Ràpita’, de Montserrat Espallargas o ‘No mengis capgrossos’, de Francisco Montaña.

ASSAIG

En assaig, una de les novetats de Pagès Editors per aquest Sant Jordi és ‘La centralitat, en joc’, de la periodista i actual portaveu d’ERC, Marta Vilalta, on dialoga amb diferents figures representatives del panorama polítics català. També cal citar ‘Del Museu Diocesà al Museu de Lleida, en què Carmen Berlabé repassa la història del museu lleidatà des de la seva creació i fins a l’actualitat i que ajuda al lector a comprendre els actuals litigis per l’art entre Catalunya i Aragó. ‘Petjades d’aigua i sal’, de Sara Montesinos i Manuel Nàcar o ‘Els fets de l’1 d’octubre’, de diversos autors, títol que ja va per la seva tercera edició, són altres de les novetats de Pagès Editors en assaig.

POESIA

En poesia, algunes de les novetats per aquest Sant Jordi són: ‘Després dels esbarzers’, el primer poemari de la cantautora Meritxell Gené; ‘Obra completa punt dos’, el segons volum de l’obra completa de Carles Hac Mor, i ‘Papallona de l’ombra’, de Feliu Formosa. Pel que fa a la col·lecció de llibre infantil i juvenil Nandibú, destaquen les traduccions al català de ‘La dona de la guarda’, de Sara Bertrand; de l’obra ‘Sachiko’, de Caren Stelson, i d”Un regal sense obrir’, de Marianne Verge.

TÍTOLS EN CASTELLÀ

Editorial Milenio a més dels títols en català, Pagès Editors també ha publicat en els darrers mesos prop d’una quarantena de llibres a través del segell en castellà, Editorial Milenio, que també fa una aposta pel gènere criminal amb la creació de la col·lecció ‘Marrajo’, també dirigida per Bennasar. Dins d’aquesta, cal destacar ‘Cenicienta en llamas’, del guionista i escriptor Jordi Juan, i ‘Tiempo de ratas’, del periodista i especialista en gènere negre Marc Moreno. Altres novetats de Milenio són ‘Viaje a la India’, d’Esperanza Porta; ‘Blanca y Elisa’, de Paula Colobrans; ‘Une y vencerás’, d’Araceli Mendieta, i ‘Maria del Mar Bonet. Intensidades’, de Jordi Bianccioto, la primera biografia autoritzada en castellà de la cantautora mallorquina i que recull els 50 anys de la seva carrera.

Altrament, Editorial Milenio també vol servir per donar a conèixer internacionalment alguns autors de l’editorial lleidatana com és el cas de Montse Sanjuan i la seva la saga de la sergent Anna Grimm, que va tenir l’oportunitat de donar a conèixer al novembre en la darrera Fira internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic).

SANT JORDI 2018

La directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès, ha explicat que l’editorial lleidatana encara amb “bones perspectives” aquest Sant Jordi i ha afirmat que “el més important és que el temps acompanyi” ja que es tracta d’una diada “consolidada” i, per això, ha restat importància en el fet que enguany caigui amb dilluns, a diferència per exemple del 2017 en què Sant Jordi es va celebrar en diumenge.

PAGÈS EDITORS A LA VILA DEL LLIBRE DE MONTBLANC

El segell editorial lleidatà també ha destacat amb la seva presència en la segona edició de la Vila del LLibre celebrada el tercer cap de setmana de març a la capital de la comarca de la Conca de Barberà, Montblanc. Una extensa selecció dels seus autors han presentat la seves respectives noves propostes literàries, dins de les anomenades ‘taules de novetats editorials’, que han estat presentades per l’editor del digital -volsllegir.cat-, en Josep Maria Solé. Entre els noms dels escriptors cal destacar a Marcel Bagaria amb ‘Diumenge als meandres’, Jaume Barrull amb ‘Missa funeral’, ‘Blanca y Elisa’ de Paula Colobrans amb el segell en castellà d’Editorial Milenio. També es destaca les presentacions literàries de Montserrat Espallargas amb ‘El clan de Sa Ràpita’ i ‘Ulls maragda’ de l’autora lleidatana Marta Alòs, i finalment també la presència d’en Xavier Vidal amb ‘L’home que no sabia escriure cartes d’amor’-

Font/enllaç: Pagès Editors / Xarxa de Viles del LLibre de Catalunya

Article/post 1700 – volsllegir.cat