VLLG? / ACTUALITAT / PRESENTACIÓ LITERÀRIA

Aquest dimecres 11 d’abril, l’escriptor Màrius Serra serà a Igualada per presentar el seu darrer llibre, “La novel·la de Sant Jordi” (Amsterdam, 2018),  una novel·la negra, amb crims que omplen de sang les parades de llibres de Sant Jordi. La presentació, que anirà a càrrec de Jaume Farrés, tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre, a la llibreria Aqualata de la capital de l’Anoia.

EL LLIBRE

Alegre, vibrant, festiu… Així és Sant Jordi per als lectors. En canvi, escriptors i editors viuen una jornada esgotadora de nervis anhelant la glòria.

De totes les diades que es fan i es desfan, aquesta serà la més important per a un dels nostres protagonistes: Màrius Serra ha publicat per primer cop amb el prestigiós segell Lorem Ipsum, comandat per l’editor de referència Nil Illa, i aspira a encapçalar les llistes de vendes.

Amb una trama plena d’enigmes, situada en la flamant República Catalana, planteja la mort d’una sèrie d’escriptors a mans d’un grupuscle de poetes furiosos guiats per un sinistre joc de rol. Les sensacions de Serra amb la seva primera novel·la negra no poden ser millors. Ni les de la seva agent literària. Ni les del seu editor.

Però, ironies del destí, aquella novel·la esdevé premonitòria i, durant les signatures del matí de Sant Jordi, una sèrie de crims tan execrables com reals tenyeixen de sang les parades de llibres de Barcelona. Els autors més reconeguts van caient com mosques i l’escàndol amenaça d’ensorrar els pilars sobre els quals s’alça la indústria editorial: l’ego, la vanitat, la venjança, l’ambició… El dit acusador de la sospita apunta amb insistència Màrius Serra i el seu amic creador de jocs, Oriol Comas i Coma. Però res no quedarà a l’atzar en aquesta història…

«Es veu, encara que no vulgui ni mirar, triomfant sense pal·liatius davant d’una cua interminable de lectors que no només han comprat el seu llibre i es deleixen perquè els el signi, sinó que es posaran a llegir-lo tot seguit com si els hi anés la vida.»

L’AUTOR

Màrius Serra és escriptor, llicenciat en Filologia Anglesa i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

Les seves creacions giren al voltant de la literatura, la comunicacií i el joc. La seva obra literària, guardonada amb diversos premis -Ciutat de Barcelona, Serra d’Or, Lletra d’Or, Ramon Llull o Sant Jordi-, comprèn novel·les com Mon oncle, Farsa, De com s’escriu una novel·la o Plans de futur; relats com La vida normal, assajos com Verbàlia i llibres tan personals com Quiet, en el qual retrata la vida al costat del seu fill discapacitat.

També és autor, amb Oriol Comas, de la capsa de Jocs Reunits Verbàlia, del Joc de l’Enigmàrius i dels jocs portàtils de la D.O. Verbàlia. Fa els mots encreuats de La Vanguardia des de l’1 de juliol de 1990.

Font/enllaç: Amsterdam/Ara LLibres – Llibreria Aqualata

Article/post 1702 – volsllegir.cat