VLLG? / ACTUALITAT / PRESENTACIONS LITERÀRIES / SANT JORDI 2018

Aquesta setmana i previ a la celebració de la Diada del Llibre, el Sant Jordi 2018, per aquest proper dilluns dia 23 d’abril, tenen lloc dues presentacions literàries a la capital de la comarca de l’Anoia, Igualada. Per un costat, dimecres dia 18 a partir de les 19h., a la Biblioteca Central d’Igualada, es presentarà el nou llibre de la dibuixant i il.lustradora Raquel Riba, amb el seu personatge Lola Vendetta, amb ‘Qué pacha mama?’ (Lumen, 2018); i per l’altra, el dijous dia 19 a les 19h., al Restaurant Somiatruites d’Igualada, el seu xef i responsable del mateix espai gastronòmic, David Andrés, presenta el seu primer receptari de cuina ‘De l’alta cuina a casa’ (Columna, 2018). Un receptari que condensa de manera molt gràfica un total de seixanta propostes de cuina. 

‘QUÉ PACHA MAMA? DE RAQUEL RIBA (LOLA VENDETTA)

La dibuixant i il.lustradora Raquel Riba presenta un nou volum de la col.lecció de llibres gràfics protagonitzats pel seu personantge, Lola Vendetta. Amb l’aval de més de 200.000 seguidors a les xarxes socials i també per l’èxit editorial dels llibres publicats fins el moment, ara ens arriba en aquest abril de 2018: ‘Qué pacha mama?’ (Lumen, 2018).

EL LLIBRE

Hi ha moltes maneres de ser mare i altres tantes de ser filla, així que digues-me com vols la teva mare i et diré qui ets.

Decidida a descobrir d’una vegada per totes la seva identitat, Lola Vendetta torna disposada a tallar en sec, amb l’ajuda del seu catana, el cordó umbilical ia emprendre pel seu compte el camí de la reEvolución Femenina.

‘DE L’ALTA CUINA A CASA’ DE DAVID ANDRÉS

De tota la nova oferta literària amb ingredient culinari que arriba a les llibreries d’arreu de Catalunya, destaca la del xef igualadí David Andrés que ja té a punt el seu primer llibre: ‘De l’alta cuina a casa’, editat per Columna (en català) i per l’Editorial Planeta (en castellà).

En aquest llibre, el jove cap de cuina del restaurant ABaC de Barcelona i xef del restaurant igualadí Somiatruites, proposa 60 receptes ordenades per les temporades de l’any, que combinen productes de la terra amb la cuina d’avantguarda.

La ciutat d’Igualada té també un paper fonamental en el llibre: productes de la terra i fotografies dels racons més característics del barri del Rec, arrelen el llibre a la ciutat.

Andrés, de 31 anys només, és el cap de cuina de l’ABaC, guardonat amb tres estrelles Michelin, i el xef del restaurant Somiatruites d’Igualada. Ha estat considerat el millor xef jove del país durant tres anys consecutius.

Font/enllaç: Editorial Lumen / Columna / Llibreria Aqualata

Article-post 1705 – volsllegir.cat