VLLG? / ACTUALITAT / BIBLIOTEQUES / SANT JORDI 2018

Aquest any per la diada de Sant Jordi la Biblioteca ha organitzat un taller de contes interactius per introduir els infants al món dels contes i convertir-los en els protagonistes de la seva pròpia història.

Aquest nou taller BiblioLab es farà el dilluns 23 d’abril, de 6 a 2/4 de 8 de la tarda, a la sala infantil, i poden participar-hi els nens des de 3 a 12 anys, acompanyats dels seus pares. Els responsables de Qpertin seran els encarregats d’aquest taller en què els participants tindran a la seva disposició les tauletes per crear aquestes històries. El taller és gratuït i cal inscriure’s a la Biblioteca fins el mateix dilluns, personalment o per correu electrònic a l’adreça b.igualada.c@diba.cat.

Per la diada de Sant Jordi, a més, la Biblioteca posarà la tradicional parada de novetats al vestíbul, amb llibres per a tots els gustos i edats. Entre les novetats en novel·la destaquen títols com «La novel·la de Sant Jordi», de Màrius Serra; «Las hijas del capitán» de Maria Dueñas, o «La mà que prenia la meva», de Maggie O’Farrell. En narrativa juvenil destaca la nova novel·la romàntica de Javier Ruescas, «Prohibido creer en historias de amor», i «El bestiario de Axlin», el primer volum de la saga «Guardianes de la Ciudadela», de Laura Gallego. En còmic, arriba a la Biblioteca «La vampira de Barcelona», una esfereïdora història basada en el personatge real d’Enriqueta Martí.

Per segon any consecutiu la Biblioteca se suma a la iniciativa que des de fa uns anys impulsa els serveis territorials de Cultura a la Catalunya central a les biblioteques del territori. Aquests equipaments exposen per la diada una gran pancarta amb un microconte creat expressament per a l’ocasió per escriptors d’aquestes comarques, entre els quals hi ha Ramon Erra, Jaume Huch i Joan Pinyol. Els microcontes van rotant i d’aquesta manera els autors van passant per totes les biblioteques participants. El microconte que es podrà llegir enguany des de tota la plaça de Cal Font serà obra d’Antoni Pladevall.

Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada

Article/pos 1706 – volsllegir.cat