VLLG? / SANT JORDI 2018 / PROPOSTES DE LECTURA

Tot està ja disposat per a la celebració de la nova Diada del Llibre, el Sant Jordi 2018. Ara mateix, tot l’esforç editorial ja està preparat per gaudir d’aquesta jornada festiva on s’apleguen la literatura i les roses. 

Catalunya s’omplirà de parades de llibres al carrer, les llibreries posaran tota la seva energia festiva per vendre el màxim d’exemplars, de llibres. I un dia on també els escriptors tenen un contacte molt directe amb els seus lectors amb la possibilitat de poder signar volums dels seus llibres. Els mitjans també estarem pendents d’aquesta festa i també del llistat del més venuts, que com ja és tradicional, a mitja tarda del 23 d’abril, el Gremi de LLibreters fa públic en funció dels primers resultats de vendes que han tingut lloc durant les primeres hores de la Diada del Llibre.

El -volsllegir.cat- us vol facilitar el camí per poder escollir entre tota la gran oferta literària, de grans dimensions, amb gran quantitats de propostes de lectura de tots els gèneres possibles. Hem fet una tria de quatre títols. Dos autors catalans, una proposta internacional i un de local. Són en Martí Gironell i Màrius Serra, també Camilla Läckberg i el xef-restaurador igualadí David Andrés. Preneu nota, llegiu les referències de cadascuna d’aquestes recomanacions i decidiu-vos per una d’elles per llegir, o totes…

LA FORÇA D’UN DESTÍ de MARTÍ GIRONELL

Amb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l’Espanya franquista per fer realitat els seus somnis. Després de viure una vida de pel.lícula a Hollywood als costat d’estrelles com Frank Sinatra o James Dean, torna a Catalunya per elaborar els seus propis vins, que esdevindran un dels millors del món.

El periodista i escriptor Martí Gironell, ens apropa la figura de Jean Leon amb aquesta novel.la que publica Columna (2018), guardonada amb el Premi Ramon Llull, i que ja fa moltes setmanes que ocupa la primera posició dels llibres més venuts en la ficció en català, i que està cridat també a ser líder de vendes en aquest Sant Jordi 2018.

LA NOVEL.LA DE SANT JORDI de MÀRIUS SERRA

Alegre, vibrant, festiu…, així és Sant Jordi per als lectors. En canvi, escriptors i editors viuen una jornada esgotadora de nervis anhelant la glòria. Àcida, negra, mordaç i irreverent, aquesta ‘La novel.la de Sant Jordi’ (Amsterdam, 2018) de Màrius Serra és un retrat satíric del món literari que desvela amb ironia i habilitat l’engranatge que mou els fils de la Diada del LLibre.

LA BRUIXA de CAMILLA LÄCKBERG

La desesperació d’una nena de quatre anys ressonar els ecos d’una tragèdia succeïda tot just fa trenta anys. Aleshores, una nena va ser trobada surant al mateix estany on ara ha mort la petita Linnea. La troballa del seu cos sencer desencadena la por, i l’ombra de la sospita es desplega com un núvol de tempesta.

La reina de la novel.la sueca a nivell internacional, ens vols atrapar i conquerir amb la lectura d’aquest impactant nou relat extens que publica en català en aquest 2018 el segell editorial ‘Amsterdam’.

DE L’ALTA CUINA A CASA de DAVID ANDRÉS

Seixanta receptes ordenades per les temporades de l’any, que combinen productes de la terra amb la cuina d’avantguarda. Cuina fàcil, de temporada, per fer a casa. El llibre inclou menús dels millors xefs: Andoni Luis Aduriz, Xavier Pellicer, Jordi Cruz, Joan Roca i Jean Louis Neichel, els grans mestres del també xef-restaurador igualadí David Andrés. Llibre publicat per Columna.

Font/enllaç: Columna / Amsterdam

Artcle/post 1710 – volsllegir.cat