Actualitat, Vila del Llibre

La Pobla de Segur, escenari de la quarta ‘Vila del Llibre’, dies 28 i 29 d’abril

VLLG? / ACTUALITAT / VILA DEL LLIBRE – LA POBLA DE SEGUR 2018

Aquest proper cap de setmana, dies 28 i 29 d’Abril, La Pobla de Segur (Pallars Jussà) s’incorporarà com a quarta població catalana en la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, afegint-se als municipis  que pertanyen a aquesta xarxa: Bellprat, Cervera i Montblanc. 

Activitat frenètica per espai de 48 hores, un cap de setmana sencer on La Pobla de Segur –gairebé tres mil habitants–, podran gaudir de la presència de prop d’una trentena d’autors que participaran en el festival, que també portarà a la comarca del Pallars Jussà un bon grapat d’editorials.

A més, aprofitant aquesta primera edició  de la  Vila del Llibre a la Pobla de Segur, també serà el moment de reobrir temporalment locals del centre històric del poble. El programa suma una cinquantena d’activitats literàries.

CICLE, LITERATURA ENTRE MUNTANYES

El plat més suculent de la Vila serà el cicle ‘Literatura entre muntanyes’. Una bateria de xerrades entre autors que han publicat novetats recentment. Totes tindran lloc a la Casa Orteu. Aquestes taules que inclouran aquestes xerrades a l’entorn d’aquestes propostes literàries seran presentades i moderades per l’editor del -volsllegir.cat-, Josep Maria Solé.

Obriran el programa Pep Coll –padrí de la Vila– i Fàtima Llambrich amb un debat sobre novel·la negra catalana. Coll va publicar fa uns anys l’exitosa i truculenta Dos taüts negres i dos de blancs. Llambrich ha novel·lat el cas de Ramón Laso a Sense cadàver.

Fills i filles imaginaris reuniran Maria Guasch (Premi Punt de Llibre 2017 i flamant Premi de la Crítica Catalana amb Els fills de Llacuna Park) i Maria Dolors Millat (La filla del Nord), que xerraran sobre la novel·la contemporània.

Mariona Masferrer (Via Fora!) i Carles Decors (El malson de Guinea) abordaran el fons de la novel·la històrica. Tot això serà dissabte.

Diumenge se succeiran més diàlegs: Coia Valls (Si tu m’escoltes) xerrarà amb Joan Buades (Crui. Els portadors de la torxa), Xulio Ricardo (L’homenatge) amb Ramon Solsona (Allò que va passar a Cardòs; un clàssic de la zona ja) i Carme Martí (El camí de les aigües) amb Carme Ripoll (Temps de confitures).

MÉS PRESENTACIONS, MÉS ACTES

Dissabte, la dibuixant Roser Capdevila (La nena que volia dibuixar) explicarà el seu recorregut vital de nena a il·lustradora. I diumenge, Najat El Hachmi, que recentment ha publicat Mare de llet i mel, parlarà de la seva realitat com  a dona i escriptora immigrant.

Altres activitats literàries estaran centrades en les lletres pallareses. Una oportunitat de descobrir la cultura local –el català pallarès, per exemple– a través dels llibres (Isaac Beà, autor del Diccionari pallarès donarà una xerrada diumenge).

LA RUTA

La Vila es desenvoluparà essencialment al nucli antic del poble; en el circuit que queda delimitat pel Portal de Parrau i el Portal d’Orteu i que inclou el carrer Major, la plaça del Daldo i el carrer Llorens i Torres.

El centre neuràlgic del festival serà la plaça Pedrera, on dissabte quedarà inaugurat Els Encants dels Llibres, el primer establiment fix de la Vila.

Els organitzadors han previst tenir-lo obert durant un any almenys. El local arrenca amb un fons de més de 5.000 llibres i una col·lecció especialitzada en literatura de muntanya. El cantó comercial de la Vila, però, també es manifestarà en un mercat d’editorials independents a la Casa Motes i la plaça Llorens Torres.

EL TREN LITERARI

Les activitats més rellevants en aquest àmbit són ‘El tren literari’, un taller d’escriptura creativa a càrrec de l’estudi Stay Hungry Stay Foolish, la Caminada Literària amb rucs, en què l’autora Núria Garcia (Nou viatge al Pirineu) ens farà reviure amb un parell de rucs de companyia el viatge que Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs van fer al Pirineu l’any 1956; i, finalment, la tercera activitat és ‘Land Art en família’, una proposta de l’editorial Els Cuscusiansque ens convida a descobrir i practicar el joc (i també llibre) que acaben de publicar: Land Art en família, creació d’art en la natura utilitzant pedres, fulles, branques, aigua…

No hi ha cap dubte que aquest 28 i 29 d’abril, cap de setmana sencer, la literatura agafa el tren més directe per anar a La Pobla de Segur i viure la seva primera ‘Vila del Llibre’.

CONSULTEU EL PROGRAMA

Clicant en aquest espai podeu accedir directament al programa d’activitats d’aquesta primera edició de la Vila del Llibre que és celebra a La Pobla de Segur, la quarta ‘Vila del LLibre’ de Catalunya.

Font/enllaç: Xarxa de Viles del LLibre de Catalunya

Article/post 1713 – volsllegir.cat

https://www.facebook.com/viladelllibre.cat/videos/1065203150297087/?t=30

1 Comment

  1. Un programa genial

Leave a Reply

Theme by Anders Norén