VLLG? / ACTUALITAT / BIBLIOTEQUES

Igualada (Anoia) – Com es vestien, avis i àvies? Quins costums hi havia a Igualada a l’hora d’engalanar-se? Com era la moda en una ciutat plena de fàbriques tèxtils? La Biblioteca Central d’Igualada convida les persones majors de 65 anys a participar en una nova tertúlia de la Biblioteca de la Memòria, per tal de recollir i preservar-ne el testimoni en aquest arxiu únic.

Amb el títol «La moda de l’any de la picor» el dijous 17 de maig, a les 11 del matí, s’ha organitzat una tertúlia per viatjar al passat i portar fins als nostres dies antics costums i maneres de fer: la roba del dia a dia, la dels festius, les modistes i sastres, les botigues de tota la vida, els dissenyadors de la ciutat…

L’activitat és oberta a totes aquelles persones grans que vulguin passar una bona estona recordant vells temps i per participar-hi cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca. A part, qui ho vulgui també pot assistir-hi de públic, ja que aquesta activitat s’emmarca dins el programa de la Primavera Gran d’Igualada. La trobada serà moderada per Magda Bartrolí.

Actualment la Biblioteca de la Memòria compta amb 120 documents en diversos formats: des de quaderns de memòries a pel·lícules, passant per epistolaris, quaderns manuscrits… Són documents que han fet arribar els mateixos ciutadans a la Biblioteca i la temàtica és ben diversa: el treball, la guerra civil, les antiguitats, el cinema, l’ensenyament o les herbes remeieres.

Els arxius es poden consultar a l’àrea de la Col·lecció Local, a la segona planta, i són una molt bona font d’informació de cara a la recerca local, per exemple per estudiants que vulguin fer el seu treball de recerca d’una temàtica determinada. També es poden consultar a la pàgina web www.bibliotecaigualada.cat, a l’apartat de Col·lecció.

Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada

Article/post 1714 – volsllegir.cat