VLLG? / ACTUALITAT / PRESENTACIÓ LITERÀRIA 

Igualada (Anoia) – El periodista i escriptor Martí Gironell presentarà davant dels lectors igualadins el seu nou llibre ‘La força d’un destí’ (Columna, 2018),  avalat per ser Premi Ramon Llull de novel.la 2018, i un dels llibres més venuts d’aquest passat Sant Jordi.

L’escenari de la presentació serà la Llibreria Aqualata d’Igualada (carrer Sant Josep, 12), aquest dimecres dia 9 de maig, a partir de 2/4 de vuit del vespre. Presentarà l’acte el també escriptor, periodista i normalitzador lingüístic Pep Elias.

EL LLIBRE

Amb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l’Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni. A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon.

A punt per ser cridat a files per anar a la guerra de Corea, torna a fugir a Hollywood, on un seguit de cops de sort el porten a viure a un pam de la glòria, a tocar de les estrelles de cinema que admira i de qui es convertirà en amic i confident.

Amb James Dean projecten un restaurant plegats i malgrat la seva mort obrirà ‘La Scala’, un establiment que es convertirà en el referent del Hollywood dels anys cinquanta i seixanta, amb estrelles habituals com Paul Newman, Warren Beatty, Marilyn Monroe, Elisabeth Taylor o els Kennedy.

Preocupat per oferir no només un espai de confidencialitat sinó també un servei acurat a les celebrities del Hollywood durant, Jean Leon torna a Catalunya per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar els seu propi vi.

Jean Leon demostrarà, amb una vida de pel.lícula, que amb sacrifici i esforç els somnis són a l’abast de tothom, perquè viurà en una època en què tot és possible.

L’AUTOR

Martí Gironell i Gamero (Besalú,1971). Escriptor i periodista. Llicenciat en Filologia Anglesa i en Periodisme, ha treballat a Ràdio Besalú,  Ràdio Olot, Catalunya Ràdio i TV3. Col·labora habitualment en mitjans de comunicació com El Punt Avui,  El MónEl MundoNació Digital i la revista Sàpiens.

Entre els seus llibres publicats destaquen El pont dels jueus (2007), que ha estat traduït a diversos idiomes; La venjança del bandoler, que va guanyar el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica el 2008; L’arqueòleg (2010); L’últim abat (2012), i El primer heroi (2014), que també han estat traduïts a diverses llengües. El 2015 va publicar Strappo, la novel·la de l’espoli del romànic català, i el conte infantil El nen dibuixat.

Font/enllaç: Columna (Grup 62) / Premi Ramon Llull 2018 / Llibreria Aqualata

Article/post 1715 – volsllegir.cat